Privacy Verklaring Blue Donkey Media B.V.

Privacy is voor ons altijd in een belangrijk uitgangspunt geweest. We gaan discreet om met de persoonsgegevens die wij ontvangen. Deze verklaring is bedoeld voor transparantie, zodat jij als gebruiker van onze websites kan begrijpen hoe wij met de ontvangen persoonsgegevens omgaan.

Deze verklaring omvat alle persoonsgegevens die we van jou ontvangen naar aanleiding van de interactie die je op onze websites hebt. Tevens geldt deze verklaring voor alle diensten die op deze websites worden aangeboden.

Indien je het op enige wijze niet eens bent met deze verklaring, kan je onze websites NIET bezoeken en onze diensten NIET gebruiken.

Door deze manier van handelen houdt Blue Donkey Media B.V. zich aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

  1. Wie verzamelt persoonsgegevens van jou?
  2. De bestandseigenaar van jouw persoonsgegevens die ontstaan naar aanleiding van interactie met onze websites en onze diensten is Blue Donkey Media B.V..

    Blue Donkey Media B.V.
    Parkstraat 22
    2514 JK, Den Haag
    Nederland

    Telefoon: +31 70 8200 609
    E-mail: [email protected]

  3. Waar verzamelen we gegevens van jou?

    Blue Donkey Media B.V. is eigenaar van enkele websites. Door jouw gebruik van deze websites en de diensten die daarop worden aangeboden verzamelen wij persoonsgegevens van jou. De websites waarmee we persoonsgegeven ontvangen zijn:
    - Bluedonkeymedia.nl
    - Elisevanvlaanderen.net
    - Gekkepetertje.nl
    - Hollandsekanjers.nl
    - Meidenvanholland.nl
    - Vurigvlaanderen.be

  4. Welke gegevens verzamelen we van jou, en met welk doel?

    Wij verzamelen persoonsgegevens wanneer jij deze direct bij ons aanlevert, automatisch wanneer je gebruik maakt van onze websites en diensten, of wanneer een derde partij deze aan ons verstrekt.
    Al deze persoonsgegevens verzamelen wij op basis van toestemming van jou als gebruiker.
    Afhankelijk van de website en/of de dienst die je gebruikt verzamelen wij mogelijk de volgende persoonsgegevens:
    - E-mailadres
    - Internetbrowser en apparaat type
    - IP-adres
    - Gegevens over jouw activiteiten op onze website
    - Voor- en achternaam
    - Telefoonnummer
    - Geslacht
    - Foto’s

    1. Gegevens die jij direct bij ons aanlevert

      Wij verzamelen persoonsgegevens dus onder andere wanneer jij deze direct bij ons aanlevert. Deze persoonsgegevens kan jij op diverse manieren bij ons aanleveren.

      1. Accountinformatie

        Wanneer jij een account op onze websites aanmaakt, of dit account op enige wijze aanpast, lever je persoonsgegevens bij ons aan. In dit geval doe je dat in de vorm van een e-mailadres.
        Deze informatie verzamelen we om het gebruik van bepaalde diensten op onze websites te reguleren.

      2. Informatie die je direct aanlevert door gebruik van onze diensten

        Wanneer jij interacteert met onze websites, lever jij persoonsgegevens bij ons aan. Dit doe jij bijvoorbeeld wanneer jij reacties publiceert, een enquête invult of gebruik maakt van andere mogelijke interactieve elementen.
        Ook het gebruik van de betaalde Video On Demand-dienst valt hieronder. Wij verzamelen dan namelijk gegevens om de juiste gebruiker de aangeschafte toegang tot onze content te verlenen.

      3. Informatie die je aanlevert via contactmogelijkheden

        Wanneer jij gebruik maakt van een contactformulier lever je persoonsgegevens bij ons aan in de vorm van het e-mailadres dat wij nodig hebben om te reageren op de verzonden informatie.

      4. Informatie die je aanlevert via aanmeldformulieren

        Op onze websites is het mogelijk je aan te melden voor participatie in videoproducties. Door het invullen van een dergelijk aanmeldformulier lever jij direct persoonsgegevens bij ons aan. Wanneer jij een aanmelding aan ons verstuurd, ontvangen wij mogelijk jouw voor- en achternaam, gelschat, woonplaats, geboortedatum, nationaliteit, e-mailadres, telefoonnummer en een afbeelding.
        Deze gegevens worden enkel gebruikt voor het keuren en eventueel uitnodigen voor deelname aan een dergelijke videoproductie per e-mail of telefoon.

      5. Gegevens die je aanlevert door je in te schrijven voor een nieuwsbrief

        Indien jij jezelf inschrijft voor één of meerder van onze e-mail nieuwsbrieven ontvangen wij van jou een e-mailadres.
        Dit e-mailadres zullen wij gebruiken om jou e-mails te sturen die informatief, promotioneel of commercieel van aard zijn.

    2. Persoonsgegevens die wij automatisch verzamelen naar aanleiding van het gebruik van onze websites en diensten.

      Blue Donkey Media B.V. ontvangt automatisch persoonsgegevens wanneer jij onze websites bezoekt en onze diensten gebruikt.

      1. Informatie over internetbrowser, apparaat en locatie

        Wij ontvangen bij bezoek aan onze websites informatie over jouw pc, smartphone of tablet, evenals over jouw browser, IP-adres en/of locatievoorkeur.

        Deze informatie slaan wij niet op en gebruiken wij slechts gedurende de lopende sessie. Dit om een website te tonen die optimaal aansluit bij jouw de door jouw gebruikte technieken en verwachte voorkeuren in betaalopslossingen.

      2. Cookies van Blue Donkey Media B.V.

        Bij het aanbieden van onze websites kunnen wij gebruik maken van cookies. Hiermee kunnen we jou identificeren zodat je bij een volgend bezoek aan onze site als gebruiker kan worden herkend.
        Dit zorgt er onder andere voor dat jij als gebruiker niet bij elk bezoek je leeftijd hoeft te verifiëren. Ook kan je door de cookies gebruik blijven maken van onze websites en diensten zonder bij elk bezoek opnieuw je inloggegevens in te hoeven vullen.

        Bij jouw eerste bezoek aan een betreffende website informeren we jou over het gebruik van cookies.

      3. Cookies van derden

        Ten behoeve van het analyseren van het presteren van onze websites plaatsen wij ook cookies van Google Analytics. Hiermee slaan wij geen persoonsgegevens op, maar de verzamelde informatie gebruiken wij om grote schaal patronen in het gedrag van het totale bezoek te ontdekken.
        Op basis van de verzamelde informatie kunnen wij onze websites en diensten aanpassen en de algemene gebruikerservaring verbeteren.

        Voor het gebruik van de cookies van Google Analytics hebben wij een verwerkersovereenkomst afgesloten met Google. Ook hebben wij onze instellingen zo staan dat wij het laatste octet van elk IP-adres wordt geanonimiseerd en er geen gegevens gedeeld worden met Google. Ten slotte maken wij geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met deze Google Analytics-cookies.
        Deze cookies worden geplaatst via de websites van Blue Donkey Media B.V.

    3. Persoonsgegevens ontvangen van derden

      Wij ontvangen geen persoonsgegevens van derden op structurele basis. Desalniettemin kan het bij het afhandelen van een specifiek verzoek wenselijk zijn dat we bepaalde persoonsgegevens opvragen bij een zakenrelatie. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer jij als participant instroomt via een van onze relaties, of wanneer het nodig is dat wij in jouw belang contact opnemen met een commerciële partner.

      In het sporadische geval dat wij jouw persoonsgegevens van derden ontvangen zal dit altijd met jou afgestemd worden.

  5. Wat zijn de bewaartermijnen van jouw persoonsgegevens?

    Blue Donkey Media B.V. bewaart jouw gegevens zo lang als wij dit nodig achten. Het verschilt per dienst wat wij als een redelijke termijn zien voor het bewaren van jouw gegevens. Een account op onze websites is actief tot dit account wordt opgezegd. Wij bewaren jou e-mailadres dan ook totdat jij zelf aangeeft dit niet langer te doen. Aangezien de interactieve diensten gepaard gaan met het hebben van een account zullen bijdragen aan de website blijven bestaan tot het account wordt opgeheven. Een reactie blijft bijvoorbeeld gepubliceerd staan totdat wij verzocht worden deze te verwijderen.

    Informatie die we ontvangen via de contactformulieren van onze website zullen wij bewaren totdat ons wordt verzocht deze informatie te verwijderen. We bewaren deze informatie omdat we gebruikers zo optimaal mogelijk te woord kunnen staan wanneer wij de volledige communicatiegeschiedenis tot onze beschikking hebben.

    Persoonsgegevens die wij ontvangen door middel van een aanmelding voor participatie in een videoproductie bewaren wij 6 maanden. Na deze periode zullen de bijbehorende persoonsgegevens verwijderd worden. Het is namelijk zeer aannemelijk dat als je na 6 maanden na een aanmelding geen uitnodiging hebt gehad, dat dit na deze periode ook niet zal gebeuren.

    Wanneer jij je inschrijft voor een nieuwsbrief gaan we ervan uit dat je deze wil ontvangen totdat je zelf aangeeft dit niet langer te willen. Het e-mailadres wat wij in dit geval bewaren blijft in ons systeem staan tot jij zelf aangeeft dit niet langer te willen.

    Informatie over internetbrowser, apparaat en locatie gebruiken wij alleen gedurende de lopende sessie. Deze persoonsgegevens slaan wij niet op.

    De bewaartermijn van de cookies van Blue Donkey Media B.V. is 1 jaar. Wij zien geen toegevoegde waarde in het herkennen van een gebruiker als deze een website minder frequent dan jaarlijks bezoekt. Onze cookies zijn zo ontworpen dat ze bij elk bezoek automatisch met een jaar worden verlengd. Een cookie verloopt dus pas een jaar na jouw laatste bezoek. Voor de cookies die door derden geplaatst worden gelden andere bewaartermijnen. Deze kan je inzien in het cookiesoverzicht.

  6. Worden jouw persoonsgegevens met derden gedeeld?

    Wij verkopen jouw gegevens niet aan derden. In enkele gevallen komen jouw persoonsgegevens wel bij derden terecht. Dit gebeurt alleen wanneer dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de diensten waar jij ons toestemming voor hebt gegeven, of wanneer wij moeten voldoen aan een wettelijke verplichting.

    1. Het delen van persoonsgegevens met producenten

      Wanneer jij ons een aanmelding stuurt voor het participeren in een videoproductie, zullen wij jouw persoonsgegevens delen met onze vaste producenten. Aangezien zij degenen zijn die deze producties realiseren. In dit geval worden jouw gegevens ontvangen door Kim Holland Productions B.V. en Ger’s Camworks. Zonder nadrukkelijke toestemming van jouw kant zullen we de persoonsgegevens die gepaard gaan met een aanmelding niet met andere partijen delen.

    2. Payment Provider

      Blue Donkey Media B.V. werkt samen met Pay.nl als payment provider. Wij wisselen geen persoonsgegevens uit met Pay.nl. Door gebruik te maken van onze betaaloplossingen verstrek jij zelf wel persoonsgegevens aan Pay.nl. Hierop is de Privacy Verklaring van Pay.nl van toepassing.

    3. Diensten aangeboden door derden

      Op onze websites kunnen diensten geïntegreerd zijn die door derden worden aangeboden.

      Nu is dit specifiek het geval met de webcamplatformen die op meerdere van onze websites te vinden zijn. Alle webcamplatformen zijn eigendom van Virtual PC Services B.V. en bij het gebruik van dit product is de Privacy Verklaring van Virtual PC Services B.V. van toepassing.

  7. Hoe zit het met bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens?

    We begrijpen goed dat de persoonsgegevens die wij verzamelen gevoelig kunnen liggen. Desalniettemin verzamelen wij geen bijzondere persoonsgegevens.

    Ook verzamelen wij geen persoonsgegeven van gebruikers die jonger zijn dan 16 jaar. Volgens eigen normen vinden wij onze websites niet geschikt voor personen jonger dan 18 jaar. Het is minderjarigen dan ook niet toegestaan van onze websites gebruik te maken en alle gebruikers worden hierop gewezen.
    Echter kunnen wij niet controleren of een bezoeker daadwerkelijk deze leeftijdsgrens gepasseerd is. Wanneer wij zelf van mening zijn de persoonsgegevens van iemand jonger dan 18 verzameld te hebben, zullen wij deze per direct verwijderen. Mocht jij, bijvoorbeeld als ouder of voogd, ervan overtuigd zijn dat wij de persoonsgegevens van een minderjarige hebben ontvangen, verzoeken we je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen via [email protected] of via +31 70 8200 609.

  8. Wat te doen tegen identiteitsfraude?

    Het niet toegestaan om op onze websites de persoonsgegevens van anderen dan jijzelf te delen. Wanneer wij het vermoeden hebben dat we persoonsgegevens ontvangen hebben die niet verstrekt zijn door de persoon aan wie deze gegevens toebehoren, zullen wij deze persoonsgegevens direct verwijderen. Mocht jij ervan overtuigd zijn dat wij over persoonsgegevens van jou beschikken waar jij niet zelf nadrukkelijk toestemming voor hebt gegeven, verzoeken we je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen via [email protected] of via +31 70 8200 609.

  9. Worden er automatische besluiten op basis van jouw persoonsgegevens gemaakt?

    Blue Donkey Media B.V. neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (een medewerker van Blue Donkey Media B.V.) tussen zit.

  10. Worden er automatische besluiten op basis van jouw persoonsgegevens gemaakt?

    Blue Donkey Media neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via [email protected] of via +31 70 8200 609.

    Onze systemen zijn dusdanig ontwikkeld om jouw persoonsgegevens zo optimaal mogelijk te beschermen. Desondanks heeft de geschiedenis bewezen dat geen enkele beveiliging ondoordringbaar is. Hoewel we dus ons uiterste best doen om jouw persoonsgegevens te beveiligen, kunnen wij niet 100% garanderen dat externen onze systemen binnendringen.

  11. Wat zijn jouw rechten?

    Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Blue Donkey Media en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar [email protected] Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek . Blue Donkey Media wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

  12. Wat kan je zelf doen?
    1. Uitschrijven voor communicatie

      Ontvang jij onze e-mail nieuwsbrieven en wens je deze niet langer te krijgen, dan kan jij jezelf hiervoor afmelden via http://newsletters.bluedonkeymedia.nl Heb jij via een contactformulier of via een aanmeldpagina ons verzocht om contact met jou op te nemen, maar zie je deze vorm van communicatie niet langer zitten, stuur dan een mail naar [email protected] of via neem telefonisch contact op via +31 70 8200 609.

    2. Cookies verwijderen

      Wanneer je niet wenst mee te werken aan ons cookie beleid heb je zelf de opt-out mogelijkheid via jouw browser. Wanneer je kiest voor deze mogelijkheid loop je het risico dat je nog maar beperkt gebruik kan maken van onze websites en diensten.

      Deze cookies worden geplaatst via de websites van Blue Donkey Media B.V.

  13. Kan deze privacy verklaring veranderen?

    Het is mogelijk dat wij deze privacy verklaring in de toekomst wijzigen. Al deze wijzigingen zullen op deze pagina gecommuniceerd worden. Wanneer wijzigingen significant zijn, zullen wij ervoor zorgen dat wij actieve communicatie toepassen richting jou als gebruiker van onze websites en diensten. Toch adviseren we je deze pagina met regelmaat te controleren op updates.